Start volgende opleiding: 28 juni 2017.

Deze tweejarige therapeutische en specialisatie-opleiding bestaat uit het Basisaar en Masterjaar Voice Dialogue & Transformatie Psychologie. Beiden jaren zijn tevens los van elkaar te volgen.

Het doel van de opleiding is het leren toepassen en eigen maken van de gehanteerde principes binnen de Voice Dialogue en transformatiepsychologie. Deelnemers leren cliënten met uiteenlopende vragen te begeleiden in hun persoonlijke transformatieproces, in zowel een individuele als groepssetting. Deelnemers worden zich bewust van de eigen mogelijkheden en beperkingen.

Voor wie?
De opleiding is geschikt voor ervaren procesbegeleiders, zoals psychologen, therapeuten, coaches en trainers. Zij hebben allen minimaal een gedegen basisopleiding afgerond en minimaal twee jaar werkervaring opgedaan.

Register Master of Transformational Psychology, MTP
Deelnemers die na deze tweejarige opleiding in het Register Master of Transformational Psychology ingeschreven willen worden, en de afkorting MTP willen gebruiken met bijbehorend beeldmerk, dienen hiervoor aan het einde van het tweede jaar een theorie en praktijkexamen af te leggen.

MTP

Na voldoende resultaat is bijschrijving in het register op deze website mogelijk, waar u voor potentiële cliënten en opdrachtgevers gemakkelijk vindbaar bent met uw persoonlijke profielpagina.

Stichting Keurmerk Beroepsopleidingen en het NVPA
Om in aanmerking te komen voor accreditatie van de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen – SKB, dient aan het einde van zowel het eerste als tweede jaar een examen te worden afgelegd. Het SKB verzorgt de accreditaties voor het NVPA, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten.

Met deze tweejarige therapeutische specialisatie-opleiding Voice Dialogue & Transformatiepsychologie, en de aanvullende eisen van het NVPA, kunt u lid worden van het NVPA. Hiermee komen uw begeleidingstrajecten in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Meer hierover kunt u hieronder lezen onder het kopje praktische informatie.

Reactie Hilde Zuurman – Homan, relatiecoach en -therapeut
Heel bewust heb ik voor deze opleiding gekozen. De benaderingswijze en gebruikte methoden en technieken zijn helder en diagnostisch van aard en tegelijkertijd creëert het werken ermee een ongekende diepte vanwege het grote energetisch aspect. Met verwondering heb ik ervaren hoe Voice Dialogue, focusing, visualisaties, dromen en dagdromen, ademhalingstechnieken, lichaamswerk, ademhalingstechnieken, opstelling-werk, relatiewerk, creatieve werkvormen, etcetera, op een prachtig wijze met elk met elkaar geïntegreerd worden.

Misschien nog wel belangrijker: het vermogen om bewust te kunnen denken in polariteiten en handelen vanuit een Bewust Ego, ervaar ik inmiddels veel meer als een benadering van het leven dan als het gebruik van een methode. Een levensveranderende opleiding, op zowel persoonlijk als professioneel niveau!

Programma

Het programma van beide opleidingsjaren bestaat uit vijf intensieve opleidingsblokken, in totaal zijn er 38 opleidingsdagen en 10 dagdelen intervisie.

Basisjaar:
Blok 1 – 3 dagen: Voice Dialogue basics
Blok 2 – 3 dagen: Energiemanagement
Blok 3 – 3 dagen: Dynamiek in relaties
Blok 4 – 4 dagen: Instinctieve energiepatronen
Blok 5 – 4 dagen: Het onbewuste, groeps- en familiesystemen
Dag voor presentaties

Masterjaar:
Blok 1 – 3 dagen: Creatieve en speelse werkvormen
Blok 2 – 3 dagen: Werken met relaties, verdieping
Blok 3 – 3 dagen: Psychopathologie en burn-out
Blok 4 – 3 dagen: Werkvormen te gebruiken in groepen
Blok 5 – 7 dagen: Towards the Archetypes op Kreta
Dag voor presentaties

Meer informatie over de inhoud van de verschillende blokken kunt u lezen op de pagina’s van het Basisjaar en het Masterjaar.

Zeer ervaren opleiders
De zeer ervaren opleiders van het ITP, met ieder een eigen specialisatie, begeleiden deelnemers op intensieve wijze gedurende de opleiding. Op diverse momenten is er per drie of vier deelnemers een trainer beschikbaar.

Resultaat
De opleiding kent een zogenaamd parallel-leerweg-systeem. Persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan hand in hand en zijn daardoor niet los van elkaar te zien. Leertherapie is geïntegreerd in de opleiding.

In uw persoonlijke leven:

 • Vergroten van het bewustzijn rondom uw actuele levensthema’s.
 • Vergroten van uw vermogen om heldere keuzes te maken vanuit een Bewust Ego.
 • Kennis van en ervaring met uw primaire en verstoten subpersoonlijkheden en hoe deze kunnen transformeren.
 • Uw kwetsbaarheid effectiever kunnen beschermen zonder deze te verdringen.
 • In contact komen met uw innerlijke kracht en deze bewust kunnen inzetten.
 • In contact komen met uw schaduwkanten en deze leren hanteren.
 • Vergroten van uw bewustzijn omtrent uw fysieke, mentale, emotionele en spirituele energieën.
 • Verdieping door in contact te komen met het onbewuste, bijvoorbeeld via dromen, en het onbewuste als bondgenoot gaan erkennen.

 

In uw professionele leven:

 • De principes van transformatiepsychologie kunnen toepassen in de praktijk.
 • Voice Dialogue: kunnen werken met subpersoonlijkheden,waaronder kwetsbaarheid.
 • De Psychology of Selves kunnen inzetten als diagnostisch instrument.
 • Vergroten van bewustzijn omtrent fysieke, mentale, emotionele en spirituele energieën van uw cliënten.
 • Een groter bewustzijn van het energetisch proces, zowel van uzelf als procesbegeleider als van uw cliënt.
 • Een groter bewustzijn over de voorkeursstijl die u als coach/trainer/therapeut hebt.
 • Uzelf beter als instrument kunnen inzetten bij het begeleiden van cliënten.
 • Meer bewustzijn van overdracht en tegenoverdracht en deze kunnen hanteren.
 • De dynamiek in relaties beter begrijpen, herkennen en hanteren.
 • Werken met en vanuit Awareness.

 

Accreditatie SKB: 36,9 ECT’s

1-licht_orig

Praktische informatie

Startdata volgende opleiding
De volgende opleiding start op 28 juni 2017. Op de pagina van het Basisjaar vindt u alle data voor het eerste jaar van deze opleiding. Data voor het tweede jaar zullen tijdens het eerste jaar bekend worden gemaakt.

Let op: de voertaal van het Basisjaar is Nederlands, van het Masterjaar Engels.

Examen en examenreglement
Om in aanmerking te komen voor accreditatie bij het SKB en/of om u in te kunnen schrijven in het Register Master of Transformationeel Psychology, MTP dient u aan de volgende exameneisen te voldoen.

Inschrijving NPVA
Naast de exameneisen, kunt u op de site van het NVPA de aanvullende eisen vinden om lid te kunnen worden van het NVPA, waarmee u begeleidingstrajecten in aanmerking komen voor vergoeding van zorgverzekeraars. Mocht u hier vragen over hebben, neem dan contact op met Ruud Zuurman: ruud@itp-voicedialogue.com.

Prijzen

Het basisjaar
Tarief privé: € 3.997,-
Tarief zakelijk: € 4.950,-

Het Masterjaar
Tarief privé: € 3.997,-
Tarief zakelijk: € 4.997,-

Betaling in termijnen is mogelijk. Als u voor deze tweejarige opleiding kiest, ontvangt u 10% reductie op bovengenoemde bedragen. Indien u besluit na het eerste jaar met de opleiding te stoppen, dient u alsnog de 10% reductiekosten te voldoen.

Genoemde prijzen zijn exclusief de accommodatiekosten van blok vijf van het Masterjaar. Dit blok, de training Towards the Archetypes is residentieel: overnachtingen en alle maaltijden zijn inbegrepen. De accommodatiekosten voor deze week bedragen € 695,-.

Voor meer inhoudelijke informatie verwijzen we u naar de pagina’s van het Basisjaar en Masterjaar.

Accommodatie
De opleiding, m.u.v blok vijf van het Masterjaar, wordt gehouden op de Mollenvlied, onze schitterende werklocatie op de Veluwe te Vaassen. Hattumseweg 14.

Inbegrepen zijn: koffie/thee/zaalhuur. Lunch kunt u bijboeken à € 12, 50 per lunch.

De Mollenvlied biedt een drietal ruime kamers om te overnachten. Uiteraard zijn er ook andere leuke mogelijkheden om te overnachten in de omgeving. Wij zijn uiteraard bereid u hierbij assistentie te verlenen.

De Mollenvlied

Betalingsvoorwaarden
Conform artikel 3.2 van de Algemene Voorwaarden dient na inschrijving een aanbetaling van 10 % van de totale kosten voor opleiding en accommodatie te worden gedaan met een minimum van € 400,-. Eén maand voor de basisopleiding dient het resterende bedrag voor training en accommodatie van het basisjaar te zijn overgemaakt.

De factuur voor het Masterjaar ontvangt u een maand vóór aanvang van dit programma.

Annuleringsvoorwaarden
Conform artikel 6.2 van de Algemene Voorwaarden kan kosteloos geannuleerd worden tot twee maanden vóór aanvang van de opleiding. Bij annulering tot één maand van tevoren wordt 60 % van de totale kosten voor opleiding en accommodatie in rekening gebracht. Daarna is het volledige bedrag voor training en accommodatie verschuldigd.

Algemene voorwaarden en ITP-code
Op al onze trainingen en opleidingen zijn de Algemene Voorwaarden en de ITP-code van toepassing.

Aanmelden
Aanmelden
 
MENU