Theorie- en Praktijkexamen tweejarige opleiding Transformatie Psychologie en Voice Dialogue

Examen Register Master of Transformational Psychology, MTP

Om in aanmerking te komen voor bijschrijving in het Register Master of Transformational Psychology, MTP  dienen deelnemers zowel de Voice Dialogue en Transformatiepsychologie Jaaropleiding en het Masterjaar te hebben gevolgd. Aan het einde van deze tweejarige opleiding is het mogelijk om een examen af te leggen, wat bij goed gevolg een registratie in het MTP register oplevert.

Indien kandidaten aan dit examen andere opleidingen hebben gevolgd dan de jaaropleiding en het masterjaar van ITP, zal de examencommissie een beoordeling doen of de benodigde competenties zijn verworven. Indien dit niet het geval is, zal de examencommissie duidelijk aangeven wat nog nodig is voordat aan dit examen deelgenomen kan worden.

Dit examen bestaat uit twee elementen:

  1. Praktijkexamen: In het praktijkexamen laat de student in een begeleidingssessie duidelijk zien de principes Voice Dialogue en de transformatiepsychologie te kunnen hanteren als therapeut/coach. Belangrijke beoordelingscriteria hierbij zijn dat de student in het hier-en-nu contact maakt, zowel leidt als volgt, ervaringsgerichte Voice Dialogue technieken gebruikt en uit de tegenoverdracht blijft. Dit toont de student aan middels een film- of video-opname uit de eigen praktijk. Als de student dit wenst, kan dit ook ‘in-vivo’ met een cliënt van buitenaf of met één van de medestudenten als cliënt.
  2. Meesterproef: Met de meesterproef toont de student onderbouwd aan dat hij/zij toegevoegde waarde heeft binnen het werkveld van Voice Dialogue en de transformatiepsychologie, door de principes van Voice Dialogue en transformatiepsychologie in eigenheid te presenteren in een voor de student passende vorm. Dit kan bijvoorbeeld een artikel, een boek, een podcast of een video zijn. De meesterproef voldoet aan een vooraf gevalideerd praktijkgerichte onderzoeksopzet, waarin helder naar voren komt op welk gebied binnen de transformatiepsychologie de meesterproef van toepassing is, waarom dit een toegevoegde waarde heeft binnen het werkveld en op welke wijze de toegevoegde waarde binnen het werkveld wordt aangetoond. Als de meesterproef een hoog kwaliteitsniveau heeft, zullen we uw meesterproef plaatsen in ons kenniscentrum en verspreiden onder ons netwerk.

Procedure
De kandidaat geeft aan examen te willen doen om bijschreven te worden in het MTP register. Indien vastgesteld is dat de kandidaat aan de voorwaarden voldoet, krijgt de kandidaat een examenbegeleider toegewezen. De kandidaat geeft aan in welk gebied van de transformatiepsychologie de meesterproef van toepassing is, waarom dit toegevoegde waarde heeft binnen het werkveld en hoe deze toegevoegde waarde aangetoond gaat worden. Tevens geeft de kandidaat een planningsrichting aan. De examenbegeleider geeft een go/no go op het voorstel voor de meesterproef. Nadat het eindproduct is opgeleverd, wordt dit door twee examinatoren beoordeeld; de eerste examinator is nog niet betrokken in dit traject, de tweede examinator is de examenbegeleider van de kandidaat. Het eindproduct wordt beoordeeld volgens het beoordelingsformulier examen register MTP en bij een beoordeling van voldoende of hoger, wordt de kandidaat bijgeschreven in het MTP register.

Examencommissie
De examencommissie bestaat uit minimaal twee vakdocenten van het ITP. Examenkandidaten worden vooraf geïnformeerd wie de examinatoren zijn.

Klik hier voor het examenreglement.

Examenkosten
De examenkosten bedragen € 195,-. Voor een eventuele herexamen zullen deze kosten opnieuw in rekening worden gebracht.

Inlichtingen
Indien u meer informatie wilt over het examen, dan kunt u contact opnemen met Robert Stamboliev. T: +31 6 51607758

Klik hier voor het examen-reglement.